Ontgassen

containers

E

r is een gas aangetroffen in uw gascontainer en u wilt graag zo snel mogelijk weer over uw lading kunnen beschikken. Gasvrij Centrale Nederland beschikt over een zeer grote expertise, zodat we in elke situatie een passende oplossing voor u kunnen bedenken.

In sommige gevallen volstaat het om op ons speciale terrein, het ’gasvak’, uw container te laten ventileren. Op gezette tijden wordt in overleg met u gemeten of uw container en/of lading zelf gasvrij is. Voordat de container na het ontgassen opnieuw gemeten wordt, moet deze eerst een bepaalde tijd worden gesloten om een juiste beoordeling mogelijk te maken.

Er kan ook gekozen worden voor geforceerd en geconditioneerd ontgassen. Zoals u op de foto kunt zien, hebben we daarvoor speciale ontgassingsdeuren. Zo’n ontgassingsdeur maakt snel en efficient ontgassen mogelijk. Waar noodzakelijk geacht, kan de container ook verwarmd worden om zo het uitdampen te verbeteren.

De keuze voor natuurlijke ventilatie of geforceerde ventilatie met een ontgassingsdeur is afhankelijk van een groot aantal factoren. Wij kunnen u adviseren in de juiste meest efficiënte en goedkoopste oplossing. Afhankelijk van de lokale omstandigheden kan het ventileren en of geforceerd ontgassen ook op locatie gebeuren.

Indien uw container moet ontgassen, wordt deze door ons van het chassis afgehaald met onze eigen reachstacker en in ons gasvak op de grond geplaatst, hierdoor heeft u geen chassishuur tijdens de ontgassingsdagen en dat bespaart weer onnodige kosten!

De Nederlandse Douane eist vanaf 1 januari 2010 dat elke fyco container die ontgast moet worden altijd wordt voorzien van een verzegelde ontgassingsdeur.